Premium collectie handbreigaren gesponnen in Zuid-Afrika.

Mohair by Canard is een klein Deens bedrijf, gespecialiseerd in mohair garen. In 1992 is het gezin van vier begonnen met het fokken van mohair geiten in Denemarken, om natuurlijke producten te maken van het haar van de geit, dat, zoals we weten, Mohair wordt genoemd. De geiten werden twee keer per jaar geknipt en er ontstond een schat aan productmogelijkheden. Het garen werd een belangrijke en gewilde productgroep.

Ze openden een boerderij winkel waar ze garens konden verkopen van hun eigen mohair geiten en andere Deense mohair producenten. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar mohair geiten over in Denemarken en dus is er helaas niet genoeg voor een stabiele productie.

Na verloop van jaren hebben ze besloten de productie, volgens dezelfde normen en waarden, te verleggen naar Zuid-Afrika. Merinowol (mulesingfree) en mohair worden lokaal ingekocht bij boeren die zich houden aan duurzame richtlijnen en branchecertificeringen. Garens worden gemaakt met de beste, traceerbare grondstoffen.

Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, het welzijn van de dieren, goede werkomstandigheden en een eerlijke omgeving voor de werknemers. De garens zijn van superieure kwaliteit!

De mohair van Mohair by Canard is er in vier verschillende soorten, 1-ply kidmohair, 2-ply kidmohair, boucl√© mohair en brushed lace. 

Alle vier de garensoorten zijn verkrijgbaar in vele kleuren, die hier binnenkort te zien zijn. 

Voor meer informatie kunt u ook hun website bezoeken.